Asbestattest nodig of niet?

19 mei 2022

Vanaf 23 november 2022 zal een asbestattest verplicht zijn bij de verkoop van een pand met bouwjaar 2000 of ouder. Vanaf 2032 moet elke eigenaar van een pand dat gebouwd is voor 2001 beschikken over een asbestattest. Het bepalen van het exacte bouwjaar van de constructie is bijgevolg uiterst belangrijk. Alle…

Nieuw jaar, nieuwe regels in immoland

04 februari 2022

Wie vanaf 2022 een huis bouwt, (ver)koopt  of renoveert, mag zich verwachten aan een resem nieuwe regels en plichten. Ook voor de vastgoedmakelaar en syndicus staat er een en ander te veranderen. Welke maatregelen zijn al concreet en welke zitten er nog aan te komen? Een overzicht. 

Timing EPC gemeenschappelijke…

Registratierechten bij aankoop huis of appartement dalen van 6 naar 3 procent: wat heeft Vlaamse regering nog beslist?

27 september 2021

Wie in Vlaanderen een appartement of huis aankoopt om zelf in te gaan wonen, zal binnenkort nog maar 3 in plaats van 6 procent registratierechten op die aankoop moeten betalen. Voor de aankoop van een tweede woning zouden de registratierechten dan stijgen van 10 naar 12 procent. De maatregel zou in werking treden op 1 januari 2022.

‘Ook na topjaar 2020 pieken woningprijzen verder'

22 april 2021

Voor huizen gaan de vastgoedexperts de komende vijf jaar uit van een jaarlijkse prijsstijging met 2,1 procent.
De prijzen van woningen zullen ook dit en volgend jaar stijgen in België, verwacht het panel van vastgoedexperts van De Tijd. Het rekent op 2 procent groei per jaar tot 2025.

Corona stuwt de vraag naar luxevastgoed: 'Dit is hét moment om te verkopen'

28 maart 2021

De niche van het luxevastgoed lijkt nauwelijks iets te voelen van de coronacrisis. Integendeel zelfs: de vraag naar luxepanden piekt en de prijzen stijgen. Wat speelt er op die bijzondere markt?

Vastgoedprijzen in België stijgen niet sneller dan Europees gemiddelde

28 maart 2021

De prijzen op de Belgische vastgoedmarkt zijn het afgelopen coronajaar aanzienlijk gestegen, raakte eerder al bekend. Maar ons land is hiermee niet alleen. De prijsstijging ligt precies op het Europese gemiddelde en is zelfs een pak lager dan in onze buurlanden, blijkt uit de jongste cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.